skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zielony Smoothie Detox w blenderze, aby schudnąć? Bardzo szybko i łatwo. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Weź wodę mineralną bez gazów lub zastąp ją zwykłą wodą pitną. Możesz wziąć szpinak świeży lub mrożony. Umyj i osusz świeży szpinak. Nie możesz w ogóle dodawać miodu ani zastępować go substytutem cukru. Szpinak można uzupełnić innymi ziołami do smaku. Odpowiednia pietruszka, bazylia, koperek.
Krok 2:
Jabłka umyj, usuń nasiona i pokrój na średnie kawałki. Lepiej jest wziąć jabłka słodko-kwaśne, z zieloną skórką (odpowiednie są odmiany Simerinka, Granny Smith). Ale możesz wybrać dowolne inne odmiany według własnych upodobań. Najważniejsze jest to, że jabłka są soczyste, smaczne. Możesz odciąć skórę, jeśli jest bardzo twarda, zostawiłem ją. Ale jeśli zostawisz jabłka i ogórki ze skórką, musisz je bardzo dokładnie umyć.
Krok 3:
Pokrój łodygi selera na małe kawałki. Jeśli łodygi mają liście, nie możesz ich usunąć.
Krok 4:
Ogórki umyć i pokroić w średniej wielkości plasterki. Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie jest konieczna do cięcia. Ale musisz dobrze spłukać.
Krok 5:
W misce blendera umieść pokrojone ogórki, szpinak, seler i jabłka. Wlej wodę mineralną.
Krok 6:
Zmiel wszystko, aż będzie gładkie. Stopień zmielenia i gęstość gotowego napoju określ według własnego gustu. Jeśli koktajl wydaje się zbyt gęsty, możesz rozcieńczyć go wodą do pożądanej konsystencji i ponownie wszystko ubić.
Krok 7:
Dodaj sok z cytryny i miód do smaku i ponownie wszystko ubij. Możesz zastąpić miód substytutem cukru lub w ogóle nic nie dodawać. Możesz również dodać sok z cytryny do smaku lub wcale.
Krok 8:
Wlej smoothie do szklanek i podawaj. Smacznego!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g