świeże marchewki

zdrowe i smaczne, dla promowania zdrowia! Świeży marchewkowy okazuje się pięknym jasnym kolorem o przyjemnym kremowym smaku. Robi się to bardzo szybko z najprostszych produktów. To cały magazyn pierwiastków śladowych i witamin!
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić świeży marchew? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Syrop można wziąć nie tylko cukier, ale także wszelkie owoce, jagody. Wskazane jest użycie lekkiego syropu, aby nie zabić naturalnego koloru marchwi. I nie wyraźny smak. Syrop powinien podkreślać, a nie przerywać smak marchwi. Dokładnie umyj marchewki sztywną szczotką pod ciepłą wodą,aby brud nie dostał się do gotowego świeżego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki i dokładnie spłucz. Pokrój na kawałki i przełóż przez sokowirówkę. Najsmaczniejszy świeży pochodzi z marchwi, która została zebrana bezpośrednio z ogrodu lub w okresie dojrzewania. Marchew wybierz jasnopomarańczową, nie ospałą, średniej wielkości. Wygodniej jest, gdy marchewki są duże, ale mogą być karmione. I pożądane jest, abyś był pewien jego jakości, ponieważ azotany mogą powodować ogromne szkody dla zdrowia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej śmietanę do świeżego soku i wymieszaj. Niektórzy pomyślą, że zrujnuje to naturalność i smak Fresha, ale nie w tym przypadku. Aby nasz organizm w pełni go wchłonął, konieczne jest dodanie tłuszczów. I nie musi to być śmietanka mleczna. Zwłaszcza jeśli pijesz go rano na pusty żołądek. Całkiem możliwe jest wzięcie kremu kokosowego lub owsianego, a nawet orzechowego, oliwkowego lub innego oleju roślinnego. Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dowolny słodzik do przygotowanego świeżego. Najlepszy ze wszystkich jest przezroczysty syrop cukrowy lub morelowy, brzoskwiniowy, jabłkowy. Nie mają silnego aromatu, ale doskonale uzupełniają smak marchwi bez przerywania. Jeśli chcesz, nie możesz w ogóle dodać żadnego słodzika, jest już pyszny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej świeżość do szklanek i podawaj natychmiast. Musisz go użyć w ciągu najbliższych 20-30 minut po ugotowaniu, ponieważ po dobroczynnych substancjach zaczynają się rozkładać. Pij nie więcej niż 100 mililitrów soku dziennie i nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Następnie musisz zrobić sobie przerwę na 2 tygodnie. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy