skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować pierogi w powolnej kuchence? Nie trudniejsze niż w zwykłej patelni i szybsze w czasie. Zestaw składników jest standardowy: woda, pierogi, sól, pieprz i liście laurowe, ale możesz je uzupełnić przyprawami do smaku. Ktoś dodaje do bulionu całe obrane ząbki czosnku lub małą obraną cebulę dla smaku. Możesz dodać mieszankę specjalnych przypraw do pierogów.
Krok 2:
Pierogi nie muszą być wcześniej rozmrażane. Wybierz dowolne półprodukty: z wołowiną, wieprzowiną, kurczakiem lub mieszanką kilku rodzajów mięsa. Mam wołowinę wieprzową.
Krok 3:
Wlej sól i pieprz do miski multicookera, włóż liście laurowe. Dokładna ilość przypraw zależy od osobistych preferencji, ale nie radzę od razu wylewać dużo soli. Lepiej najpierw dodać około jednej łyżeczki bez szkiełka soli, a następnie przed ułożeniem pierogów spróbować bulionu do smaku i, jeśli to konieczne, dodać soli.
Krok 4:
Wlej ciepłą wodę do przypraw. Nie trzeba wlewać ciepłej wody, możesz mieć temperaturę pokojową, ale w tym przypadku czas do wrzenia wzrośnie.
Krok 5:
Zamknij pokrywę multicookera i ustaw program na tryb gotowania (mam gotowanie / fasolę; dokładna nazwa trybu zależy od marki multicookera) na 10 minut. Mam temperaturę w tym trybie 110°C. możesz przyspieszyć proces, ustawiając temperaturę gotowania na wyższą. Moja woda zagotowała się jeszcze przed upływem czasu. Około 8 minut.
Krok 6:
Jeśli wcześniej zwiększono temperaturę wrzenia, zmniejsz ją do domyślnej. Ostrożnie, aby nie poparzyć się wrzącymi rozpryskami, włóż zamrożone pierogi do wody.
Krok 7:
Zamknij pokrywkę i gotuj pierogi przez kolejne 5-6 minut. W mojej powolnej kuchence nie ma możliwości ustawienia czasu na minutę, więc ustawiłem go na 10 minut, a po 4 minutach wyłączyłem sprzęt. Dokładny czas gotowania zależy od modelu powolnej kuchenki. Skoncentruj się przede wszystkim na swojej technice i gotowości pierogów.
Krok 8:
W ciągu pierwszych kilku minut zaleca się okresowe mieszanie pierogów, aby nie przykleiły się do dna miski i nie sklejały się ze sobą. Jeśli woda mocno się pieni, możesz zmniejszyć ciepło. Po prostu kilka razy otworzyłem pokrywę, aby pianka opadła. Gotowość pierogów jest łatwa do określenia: unoszą się na powierzchni, ciasto jest miękkie, a mięso w środku ma charakterystyczny brązowawy kolor.
Krok 9:
Przenieś gotowe pierogi łyżką cedzakową na talerz. W razie potrzeby dopraw masłem, posyp zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze śmietaną. Jeśli chcesz, możesz podawać pierogi z bulionem, w którym zostały ugotowane. Smacznego!
chcesz zrobić domowe pierogi? Zobacz przepisy na pierogi własne
gotowanie tutaj
.
każdy sos do mięsa będzie pasował do pierogów,
przepisy tutaj
.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g