zupa rabarbarowa

zupa rabarbarowa to świetny wybór na pierwsze danie. Wszyscy będą zadowoleni! W wolnym czasie spróbuj zupy rabarbarowej. Jestem pewien, że ci się spodoba!
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 91 % 10 g
53 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania zupy rabarbarowej potrzebne są: woda, rabarbar, cukier, sól, skrobia i śmietana.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój rabarbar na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podgrzej garnek z wodą do stanu wrzącej wody. Wrzucamy do niego posiekany rabarbar i trzymamy go w ogniu, aż rabarbar stanie się miękki i giętki. Zajmie nam to co najmniej pięć minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier do garnka i zmniejsz ogień.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bierzemy osobny pojemnik i rozcieńczamy w nim skrobię. Pamiętaj - 25 gramów skrobi na 120 gramów wody.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawartość pojemnika trafia do naszej gnojowicy. Wlać, ale nie wszystkie na raz, ale w porcjach, nie przestając mieszać zupy łyżką. Staraj się nie dopuścić do wrzenia zupy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy płyn zacznie gęstnieć-zdejmij patelnię z ognia i Posol zupę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zupa rabarbarowa jest gotowa. Dodaj śmietanę do smaku i spróbuj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy