skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przepis " dżem wiśniowy z kością gęstą & quot; weź świeże lub mrożone wiśnie i cukier. Mam świeże wiśnie, ale na kilka dni włożyłem je do zamrażarki, ponieważ nie miałem czasu na gotowanie.
Krok 2:
Posortuj wiśnie, nie możesz nawet całkowicie rozmrozić, absolutnie nie wpływa to na wynik. Najważniejsze jest to, że jagody są czyste.
Krok 3:
Dodaj cukier i wodę do jagody i zagotuj dżem. Ale nie musisz gotować.
Krok 4:
Dodaj pektynę i wymieszaj. Ponownie zagotuj i gotuj przez chwilę - 2-3 minuty na bardzo małym ogniu. Zapobiegnie to tworzeniu się obfitej piany. Ostudzić dżem.
Krok 5:
To takie apetyczne i grube! To prawdziwa marmolada z wiśniami!
Krok 6:
Gęsty dżem wiśniowy z pestką jest gotowy! Miłego picia herbaty!
gęsty dżem wiśniowy z pestką to niesamowicie pyszna uczta!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pektyna - 336 kcal/100g