skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić deser truskawkowy ze śmietaną? Wybierz dojrzałe i pachnące truskawki. Dobrze opłucz truskawki. Lepiej myć szypułkami, w przeciwnym razie nabierze wody i stanie się wodnista. Po umyciu oderwij szypułki i osusz truskawki na papierowych ręcznikach.
Krok 2:

Ciężka śmietana od 33% i więcej, wlej do głębokiej miski i zacznij ubijać najpierw z małą prędkością. Zrób to ostrożnie, nie tworząc rozprysków. Aby dobrze ubić śmietanę, należy ją dobrze schłodzić, w tym celu umieścić w zamrażarce na 20 minut. W zamrażarce umieszczam również miskę i trzepaczki z miksera.
Krok 3:

Dodaj cukier puder i kontynuuj ubijanie, możesz również dodać wanilinę do smaku. Zwiększ prędkość miksera i kontynuuj ubijanie.
Krok 4:

Ubijaj, aż na śmietanie pojawią się wyraźne wzory z trzepaczek miksera, zwykle zajmuje mi to około czterech minut. Nie przesadzaj, bo dostaniesz masło.
Krok 5:

Umyte truskawki pokrój jak najbardziej, pokroiłem na połówki i ćwiartki.
Krok 6:

Dla wygody umieściłem śmietankę w torbie cukierniczej, ale nie jest to konieczne, możesz użyć łyżki.
Krok 7:

Bierzemy miski i zaczynamy zmieniać warstwy. Na samym dole umieściłem trochę dżemu truskawkowego, przepis nie jest określony, ale moim zdaniem jest smaczniejszy, robisz to według własnego gustu.
Krok 8:

Następnie warstwa śmietany.
Krok 9:

Następnie posiekaj truskawki.
Krok 10:

Znowu śmietana, potem dżem i truskawki. Na koniec kremowa Czapka, kawałki truskawek i listek mięty. Zaproponowałem tylko moją wersję projektu i dekoracji, robisz i dekorujesz, jak chcesz, w każdym razie będzie pyszne! Smacznego!
deser pochodzi z dzieciństwa, nie znam ani jednej osoby, która nie lubiłaby truskawek ze śmietaną. Chcę zauważyć, że lepiej nie przygotowywać takiego deseru z wyprzedzeniem i na przyszłość, należy go zjeść natychmiast, ponieważ ma krótki okres przydatności do spożycia. można go przygotować na przykład na przyjęcie dla dzieci lub po prostu zadowolić swoich bliskich takim deserem. W sezonie truskawkowym będzie to szczególnie istotne. Wygląda bardzo elegancko, & nbsp; apetycznie i świątecznie.& nbsp; gotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, możesz zaangażować dzieci w proces gotowania .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g



