skład / składniki
gotowanie krok po kroku
od dawna wiadomo, że marchew jest źródłem witamin i składników odżywczych. Ich to warzywo jest najlepiej wchłaniane przez organizm, więc potrzebuje witaminy A, która jest odpowiedzialna za stan włosów, twarzy. Dla kobiet sok z marchwi jest szczególnie przydatny, ponieważ zapewnia zdrowie jajników.
przepis na freschę marchewkową nie bez powodu zawiera śmietankę. W końcu krem pomaga organizmowi lepiej wchłonąć sok z marchwi, zwłaszcza na pusty żołądek.
ponadto marchew zawiera witaminę E, karoten, fosfor, żelazo i wiele innych ważnych dla zdrowia ludzkiego witamin i minerałów.
więc jeśli lubisz sok z marchwi, staraj się go spożywać prawidłowo, aby nie tylko cieszyć się smakiem, ale także uzyskać dawkę witamin.
podczas picia soku z marchwi należy całkowicie wyeliminować spożycie węglowodanów na godzinę przed i po, co pozwoli na szybkie wchłanianie składników odżywczych.
o zaletach soku z marchwi można mówić tak długo, jak chcesz, ale ponieważ nadal jest to przepis na zrobienie marchewkowego freshsa, skrócę wykład do minimum.
jeśli nadal masz wątpliwości co do korzyści płynących z tego produktu, przeczytaj informacje w sieci lub książkach.
tak więc, aby zrobić freshę marchewkową, bierzemy marchewki, myjemy, myjemy i za pomocą sokowirówki otrzymujemy z niej sok. Ważne jest, aby sama marchewka była soczysta.
pół kilograma marchwi daje około szklanki soku z marchwi.
wyciśnięty sok mieszamy ze śmietaną.
należy pić natychmiast po ugotowaniu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g