świeże marchewki ze śmietaną

pomarańczowy nastrój dla kogoś, kto pije świeże marchewki! Łatwość przygotowania Nie bardzo lubię to warzywo, ale czasami robię świeżą marchewkę, szczególnie wiosną, kiedy brakuje witamin.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
55 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

od dawna wiadomo, że marchew jest źródłem witamin i składników odżywczych. Ich to warzywo jest najlepiej wchłaniane przez organizm, więc potrzebuje witaminy A, która jest odpowiedzialna za stan włosów, twarzy. Dla kobiet sok z marchwi jest szczególnie przydatny, ponieważ zapewnia zdrowie jajników.
przepis na freschę marchewkową nie bez powodu zawiera śmietankę. W końcu krem pomaga organizmowi lepiej wchłonąć sok z marchwi, zwłaszcza na pusty żołądek.
ponadto marchew zawiera witaminę E, karoten, fosfor, żelazo i wiele innych ważnych dla zdrowia ludzkiego witamin i minerałów.
więc jeśli lubisz sok z marchwi, staraj się go spożywać prawidłowo, aby nie tylko cieszyć się smakiem, ale także uzyskać dawkę witamin.
podczas picia soku z marchwi należy całkowicie wyeliminować spożycie węglowodanów na godzinę przed i po, co pozwoli na szybkie wchłanianie składników odżywczych.
o zaletach soku z marchwi można mówić tak długo, jak chcesz, ale ponieważ nadal jest to przepis na zrobienie marchewkowego freshsa, skrócę wykład do minimum.
jeśli nadal masz wątpliwości co do korzyści płynących z tego produktu, przeczytaj informacje w sieci lub książkach.
tak więc, aby zrobić freshę marchewkową, bierzemy marchewki, myjemy, myjemy i za pomocą sokowirówki otrzymujemy z niej sok. Ważne jest, aby sama marchewka była soczysta.
pół kilograma marchwi daje około szklanki soku z marchwi.
wyciśnięty sok mieszamy ze śmietaną.
należy pić natychmiast po ugotowaniu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g

Podobne przepisy