rosół z dzikiej róży

tonizujący, witaminowy wywar przywróci siłę i postawi na nogi. Rosół z dzikiej róży, którego przepis kulinarny podzielę się z wami, gotuję dość często każdej zimy. Robię to, ponieważ, niestety, jedzenie w zimie nie może dostarczyć nam wszystkich witamin, których potrzebujemy, a ten wywar, bogaty w witaminę C, zapewni zdrowie i doskonałe samopoczucie.
NadziejaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
39 kcal
IG: 0 / 56 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
zaczynamy więc przygotowywać wywar z dzikiej róży, sortując suszone jagody, dokładnie myjąc je pod bieżącą wodą, susząc ręcznikiem papierowym. Następnie wlej oczyszczoną wodę do małego rondla, zagotuj, a następnie włóż do niego przygotowane jagody. Następnie przykryj rondel pokrywką i gotuj mieszaninę przez około 10-12 minut. Następnie należy zdjąć rondel z ognia i nalegać na otrzymany bulion przez 10-12 godzin, ale lepiej zostawić go na jeden dzień w ciemnym miejscu. Po określonym czasie wyjmujemy naczynia ze schłodzonym bulionem z dzikiej róży, spuszczamy napój do butelek lub słoików, dodajemy wymaganą ilość cukru i wkładamy do lodówki do ostygnięcia. Po schłodzeniu wywar można spożywać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dzika róża świeża - 51   kcal/100g
  • Dzika róża sucha - 253   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy