świeże jabłko

bogaty w witaminy zdrowy napój ma na celu poprawę nastroju. Łatwość przygotowania Teraz w naszym kraju w końcu nadszedł czas, kiedy ludzie zaczęli doceniać produkty naturalne. Dlatego proponuję przygotować świeży jabłkowy, w którym na pewno zostaną zachowane wszystkie przydatne substancje i witaminy.
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 31 g
151 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

przepis na zrobienie fresku jabłkowego nie jest niczym skomplikowanym.
do przygotowania napoju można użyć tylko samych jabłek (najlepiej słodkich odmian) lub wymieszać jabłka z innymi owocami i warzywami: brzoskwiniami, marchewką, pomarańczą, kapustą i wieloma innymi.
należy pamiętać, że we wszystkim musisz znać miarę, a tylko jedna szklanka świeżego jabłka przyniesie korzyści Twojemu ciału, a większa ilość może już wyrządzić szkodę.
Ponadto zaleca się spożywanie gotowego napoju natychmiast po jego przygotowaniu, co jest zawarte w jego nazwie – świeży (z angielskiego – świeży).
więc do gotowania najlepiej jest wziąć jabłka różnych odmian, dokładnie spłukać.
umyte jabłka należy obrać ze skórki i pestek.
pokrój jabłka na kawałki o wymaganej wielkości i włóż do sokowirówki.
do gotowego świeżego jabłka możesz dodać kilka łyżeczek miodu, aby uzyskać więcej słodyczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g

Podobne przepisy