skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis na zrobienie fresku jabłkowego nie jest niczym skomplikowanym.
do przygotowania napoju można użyć tylko samych jabłek (najlepiej słodkich odmian) lub wymieszać jabłka z innymi owocami i warzywami: brzoskwiniami, marchewką, pomarańczą, kapustą i wieloma innymi.
należy pamiętać, że we wszystkim musisz znać miarę, a tylko jedna szklanka świeżego jabłka przyniesie korzyści Twojemu ciału, a większa ilość może już wyrządzić szkodę.
Ponadto zaleca się spożywanie gotowego napoju natychmiast po jego przygotowaniu, co jest zawarte w jego nazwie – świeży (z angielskiego – świeży).
więc do gotowania najlepiej jest wziąć jabłka różnych odmian, dokładnie spłukać.
umyte jabłka należy obrać ze skórki i pestek.
pokrój jabłka na kawałki o wymaganej wielkości i włóż do sokowirówki.
do gotowego świeżego jabłka możesz dodać kilka łyżeczek miodu, aby uzyskać więcej słodyczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g