Nemoloko z płatków owsianych w domu
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty. Zimna przegotowana woda i płatki owsiane (nie natychmiastowe gotowanie).
Krok 2:
Wlej płatki do głębokiej miski i zalej wodą. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 12 godzin. Można to zrobić od wieczora do rana.
Krok 3:
Po 12 godzinach płatki puchną.
Krok 4:
Teraz musimy je zmielić. Możesz użyć blendera zanurzeniowego, możesz w stacjonarnym - jak wolisz)
Krok 5:
Dobrze posiekaj.
Krok 6:
Przetrzyj masę przez sito.
Krok 7:
To właściwie mleko owsiane) Przechowywać w lodówce nie dłużej niż tydzień.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g