Nemoloko z płatków owsianych w domu

zdrowy i pyszny napój dla Twojej rodziny. Mleko owsiane jest bardzo przydatnym produktem dla naszego organizmu. Nie można go nazwać pełnoprawnym mlekiem, ponieważ jest przygotowywany z płatków owsianych i wody, ale jego zalety są nieocenione. Na podstawie tego napoju można przygotować koktajle, ciasta, cienkie naleśniki, naleśniki. Możesz dodać miód i cynamon-i uzyskać bardzo witaminowy koktajl. Spróbuj gotować dla swojej rodziny i przyjaciół-jestem pewien, że im się spodoba!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 75 % 6 g
28 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty. Zimna przegotowana woda i płatki owsiane (nie natychmiastowe gotowanie).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej płatki do głębokiej miski i zalej wodą. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 12 godzin. Można to zrobić od wieczora do rana.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po 12 godzinach płatki puchną.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz musimy je zmielić. Możesz użyć blendera zanurzeniowego, możesz w stacjonarnym - jak wolisz)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze posiekaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przetrzyj masę przez sito.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    To właściwie mleko owsiane) Przechowywać w lodówce nie dłużej niż tydzień.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy