Jak zrobić manty w kształcie róży

bardzo smaczne, pożywne, a co najważniejsze piękne). Kiedy chcesz piękne i smaczne jedzenie) po prostu zachwyć się swoimi bliskimi. wszyscy przyjaciele Bon Appetit) jedz smacznie i pięknie) zawsze smaczniej jest gotować samemu)
Polana od kolanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 69 % 25 g
156 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musisz zagnieść ciasto. Wlej mąkę do miski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie stopniowo dodawaj wodę i ugniataj. Około 1/4 szklanki ciepłej wody Zajęło mi 1 szklankę mąki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugniataj przez 10-15 minut, aż ciasto stanie się elastyczne i nie przyklei się do rąk.

  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie zawijamy w folię i zaczynamy przygotowywać nadzienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj cebulę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Do mięsa mielonego dodaj drobno posiekaną cebulę (lub przepuszczoną przez maszynkę do mięsa lub blender ).

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Starte marchewki na drobnej tarce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wyciskamy czosnek.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Znalazłem czerwoną paprykę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przeszedł przez blender.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    I dodany do mięsa mielonego.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Czarny pieprz i sól.

  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Następnie wymieszaj.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Uszczypnij kawałek ciasta.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Posyp mąką, aby ciasto się nie przykleiło i rozwałkuj wałkiem o grubości około 1-2 mm.

  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Teraz bierzemy 3 szklanki o różnych rozmiarach i robimy kółka.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż bałwana z różnych kółek, przechodząc trochę do sąsiedniego.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    I na środku każdego nakładamy nadzienie.

  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Następnie złóż na pół, przykrywając mięso mielone.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    I zaczynając od małego koła, przekręcamy go w kierunku dużego, tworząc w ten sposób różę.

  30. Krok 30:

    Krok 30.
  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Następnie rozciągamy płatki.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Gotowe róże układamy na ruszcie do gotowania na parze nasmarowanym olejem roślinnym.

  33. Krok 33:

    Krok 33.
  34. Krok 34:

    Krok 34.

    I ustaw w garnku z gorącą wodą przez 30-40 minut, aż będzie gotowy.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    W tym samym czasie przykryj pokrywką.

  36. Krok 36:

    Krok 36.

    Po ugotowaniu wyjmujemy i delektujemy się tymi pięknymi i bardzo smacznymi mantami.

  37. Krok 37:

    Krok 37.

    Smacznego dla wszystkich przyjaciół)

co mogę doradzić do tego przepisu. Więc posiekaj cebulę bardzo drobno. Jak już wspomniano: przez blender lub maszynkę do mięsa. Druga rada, to zrobić więcej, latać z hukiem) równolegle zrobiłem jeszcze zamknięte manti, oczywiście okazują się bardziej soczyste) i różowe są piękniejsze) nie dodałem jajka do ciasta, bez niego okazuje się idealnie. Chociaż niektórzy wiedzą, co dodają. To już Ty decydujesz) Lubię ostrzej, więc nie żałowałem papryki) Proszę swoich bliskich przyjaciół pięknym jedzeniem))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy