imbir w cukrze

niesamowicie pyszny deser wzmacniający odporność. Łatwość przygotowania Imbir w cukrze to nie tylko pyszny deser, ale także bardzo przydatna rzecz na farmie, która ochroni twoje ciało przed przeziębieniami w zimnych porach roku.
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 26 g
106 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek korzeń imbiru należy obrać

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I pokrój na cienkie kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść imbir na patelni, zalej wodą i gotuj przez około godzinę, aż imbir będzie miękki. Z wody i cukru gotujemy syrop cukrowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugotowany imbir kładziemy na sicie lub durszlaku i pozwalamy wodzie całkowicie spłynąć. Kawałki imbiru wkładamy do syropu cukrowego i gotujemy na dobrym ogniu, aż imbir stanie się przezroczysty i wchłonie cały cukier.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gorące kawałki imbiru zawijamy w cukier lub cukier puder.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do wyschnięcia układamy gotowe kawałki na arkuszu folii lub na blasze do pieczenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ponieważ deser ma specyficzny smak, polecam ugotować niewielką ilość za pierwszym razem. Tak więc, korzystając z tak prostego przepisu, otrzymujemy ciekawy przysmak-imbir w cukrze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy