skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej wodę do garnka
Krok 3:
Zasypiamy cukier i gotujemy syrop cukrowy
Krok 4:
A potem zasypiamy tam orzechy
Krok 5:
I wzmacniamy ogień.
Krok 6:
Gdy woda się zagotuje, zdejmij rondel z ognia i dokładnie ugniataj, aż cukier pokryje nasze orzechy.
Krok 7:
Rozłóż orzechy do wyschnięcia na blasze do pieczenia lub po prostu na arkuszu folii.
Krok 8:
Czekamy, aż orzechy w cukrze całkowicie stwardnieją.
kolejny przepis na orzechy w cukrze:
w pojemniku, który można wykorzystać w kuchence mikrofalowej, wymieszaj orzechy, wodę i cukier. Ustawiamy najwyższą moc obsługiwaną przez model kuchenki mikrofalowej i gotujemy normalnie przez około 8 minut, aż cukier zamieni się w karmel.
podczas gotowania należy mieszać mieszaninę co dwie minuty.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem i rozłóż tam nasze orzechy, podzielone między sobą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g