piernikowe ciasto bananowe bez pieczenia
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
czekoladowe pierniki kroimy wzdłuż na trzy części. Wymieszaj cukier puder ze śmietaną. Pokrój banany w pierścienie. Pierniki zanurzamy w śmietanie i układamy warstwami na talerzu. Posyp cukrem pudrem lub startą czekoladą na wierzchu. Wkładamy do lodówki na 3 godziny, aby ciasto było namoczone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Pierniki - 336 kcal/100g