piernikowe ciasto bananowe bez pieczenia

przygotowanie tego cudownego ciasta zajmuje tylko dwadzieścia minut! Bardzo smaczne i szybkie i niedrogie. Postanowiłem spróbować ugotować to ciasto, dobrze, bardzo smaczne, nie mdłe. A co najważniejsze, gotuje się w 20 minut.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 13 % 7 g
węglowodany 81 % 42 g
232 kcal
IG: 2 / 69 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż warstwę piernika.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na wierzchu warstwa bananów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj pozostałą śmietaną.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp cukrem pudrem.

czekoladowe pierniki kroimy wzdłuż na trzy części. Wymieszaj cukier puder ze śmietaną. Pokrój banany w pierścienie. Pierniki zanurzamy w śmietanie i układamy warstwami na talerzu. Posyp cukrem pudrem lub startą czekoladą na wierzchu. Wkładamy do lodówki na 3 godziny, aby ciasto było namoczone.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Pierniki - 336   kcal/100g

Podobne przepisy