suflet z kurczaka z jajkami w kształcie
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
jajka przepiórcze ugotować i obrać.
Uwolnij kurczaka z kości i przewiń mięso mielone.
zmiel cebulę blenderem na papkę i dodaj do mielonego mięsa.
sól, pieprz.
dodaj śmietanę i śmietanę.
wszystko dobrze zagnieść.
umieść mięso mielone w okrągłym kształcie.
włóż jajka przepiórcze, wciskając je do mięsa mielonego i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut.
podawać w makaronie, polewając je powstałym sokiem.
Uwolnij kurczaka z kości i przewiń mięso mielone.
zmiel cebulę blenderem na papkę i dodaj do mielonego mięsa.
sól, pieprz.
dodaj śmietanę i śmietanę.
wszystko dobrze zagnieść.
umieść mięso mielone w okrągłym kształcie.
włóż jajka przepiórcze, wciskając je do mięsa mielonego i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut.
podawać w makaronie, polewając je powstałym sokiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g