cebula z miodem

skuteczny środek ludowy na ucieczkę od kaszlu. Przydatność, szybkość gotowania. Cebula z miodem jest znanym ludowym lekarstwem na kaszel.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 20 g
88 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W powstałej papce

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj miód.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamieszaj. Gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

napisano wiele książek o zaletach miodu. Powinien być spożywany nie tylko w przypadku chorób (chociaż w naszych czasach ludzie pamiętają go w okresie choroby). Miód zawiera wiele składników odżywczych, witamin i minerałów oraz ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, poprawia jakość krwi, łagodzi stany zapalne. Ale musisz wziąć miód z dawką, aby nie uzyskać odwrotnego efektu. Dzienna dawka nie powinna przekraczać 150 gramów.
cebula powinna być również obecna w naszej codziennej diecie. Dobry antyseptyczny i wzmacnia organizm.

przepis jest bardzo prosty.
zmiel cebulę (średniej wielkości) w blenderze, młynku do kawy lub drobnej tarce.
możesz wycisnąć sok przez gazę lub użyć samej zawiesiny.
dodaj miód i zamieszaj. Jeśli miód jest gęsty, najpierw rozpuść go w łaźni wodnej, ale nie pozwól, aby miód się zagotował, aby stracił korzystne właściwości.

Weź tę papkę 3 razy dziennie, mieszając za każdym razem, gdy miód spada. Możesz pić gorące (ale nie palące) mleko lub herbatę.
smak takiego leku to miód z goryczką, nie każdy może być przyjemny, ale dobrze pomaga, zarówno w chorobie, jak i profilaktyce.

cebula i miód to wspaniałe, zdrowe połączenie! Zwiększają odporność, więc biorą je nie tylko na kaszel i katar.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy