skład / składniki
gotowanie krok po kroku
napisano wiele książek o zaletach miodu. Powinien być spożywany nie tylko w przypadku chorób (chociaż w naszych czasach ludzie pamiętają go w okresie choroby). Miód zawiera wiele składników odżywczych, witamin i minerałów oraz ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, poprawia jakość krwi, łagodzi stany zapalne. Ale musisz wziąć miód z dawką, aby nie uzyskać odwrotnego efektu. Dzienna dawka nie powinna przekraczać 150 gramów.
cebula powinna być również obecna w naszej codziennej diecie. Dobry antyseptyczny i wzmacnia organizm.
przepis jest bardzo prosty.
zmiel cebulę (średniej wielkości) w blenderze, młynku do kawy lub drobnej tarce.
możesz wycisnąć sok przez gazę lub użyć samej zawiesiny.
dodaj miód i zamieszaj. Jeśli miód jest gęsty, najpierw rozpuść go w łaźni wodnej, ale nie pozwól, aby miód się zagotował, aby stracił korzystne właściwości.
Weź tę papkę 3 razy dziennie, mieszając za każdym razem, gdy miód spada. Możesz pić gorące (ale nie palące) mleko lub herbatę.
smak takiego leku to miód z goryczką, nie każdy może być przyjemny, ale dobrze pomaga, zarówno w chorobie, jak i profilaktyce.
cebula i miód to wspaniałe, zdrowe połączenie! Zwiększają odporność, więc biorą je nie tylko na kaszel i katar.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g