skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z selera i ogórka? Przygotuj składniki sałatki.
Krok 2:
Oparz pomidora wrzącą wodą, zdejmij skórkę i pokrój w drobną kostkę. Umyj ogórek, pokrój skórkę, pokrój w drobną kostkę. Drobno posiekaj pachnący i delikatny seler. Zimą można używać łodyg selera. Obierz pomarańczę, podziel na plasterki i usuń skórkę z każdego plasterka. Pokrój miąższ na małe kawałki, nie wylewaj powstałego soku.
Krok 3:
Połącz wszystkie składniki w szklankach. Skrop pozostałym sokiem pomarańczowym i udekoruj gałązkami selera!!! Smacznego!!!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
jak łatwo zdjąć skórkę z pomidorów? Umyj je, wykonaj nacięcia na krzyż ostrym nożem. Zanurz we wrzącej wodzie na 1-2 minuty. Wyjmij, lekko ostudź i zdejmij skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g