skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić pieczeń z warzywami i mięsem? Przygotuj wymagane produkty. Możesz wziąć jagnięcinę i polędwicę oraz część tuszy z kośćmi. Jak widać, mam część żebrową. Dokładnie umyj warzywa, a następnie osusz i wyczyść. Możesz użyć do tego specjalnej szczotki. Mięso oczyścić, umyć i osuszyć.
Krok 2:

W razie potrzeby odetnij mięso z kości. Umieść kocioł lub patelnię z grubym dnem na kuchence o odpowiednich rozmiarach. Smaż w nim mięso z olejem roślinnym, aż powstanie złoty kolor.
Krok 3:

Przygotowane warzywa, marchewkę i cebulę, pokroić w średniej wielkości kostkę. Nie radzę ci bardzo drobno posiekać, w przeciwnym razie podczas gotowania wszystko zamieni się w owsiankę.
Krok 4:

Stopniowo dodawaj warzywa do grillowanego mięsa, mieszając, aby się nie przypaliły. I kontynuuj duszenie wszystkiego przez około dziesięć minut.
Krok 5:

Pokrój w kostkę dojrzałego pomidora. I dodaj go do kotła do reszty składników. Podsmaż lekko wszystko razem. Następnie wlej wrzącą wodę. Wystarczy wrząca woda, aby pokryć całą zawartość garnka. Dusić wszystko na wolnym ogniu na małym ogniu przez około 40 minut, przykrywając kocioł pokrywką. Na koniec posolić do smaku i dodać przyprawy. Oregano, tymianek, mięta, koper włoski dobrze komponują się z mięsem.
Krok 6:

Nadeszła kolej na ziemniaki. Pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Aby wzmocnić smak, można go wstępnie usmażyć na patelni. Ale po prostu doprowadziłem go do połowy gotowego w kuchence mikrofalowej. Możesz dodać go na surowo. Teraz gotuj wszystko, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 7:

Podawaj pieczeń jagnięcą na gorąco z gałązkami zieleni.
pieczeń jagnięca jest gotowana z ziemniakami lub / i innymi warzywami. W każdym razie jest zawsze bardzo smaczny, szczególnie dla tych, którzy lubią jagnięcinę. Danie okazuje się aromatyczne i satysfakcjonujące, mięso gotuje się i oddziela od kości, jeśli weźmiesz jagnięcinę na kości. Pieczeń jest bardzo popularnym daniem, szczególnie smacznym w piekarniku, a wcześniej gotowano ją w rosyjskim piekarniku. Podawaj pieczeń jagnięcą na gorąco, dobrze jest z marynatami i marynatami, świeżymi ziołami.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal / 100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g



