skład / składniki
metoda gotowania
nostalgia za dzieciństwem przychodzi do wszystkich. I w takich chwilach chcę czegoś stamtąd, z odległego dzieciństwa. Zjedz babcię z kapustą i Napoleonem mamy. Jednym z tych nostalgicznych przepisów jest ciasto z paluszków kukurydzianych. Całe jego piękno polega na tym, że możesz ugotować smakołyk w kilka minut i zjeść go w te same minuty.
gotowanie może przyciągnąć dzieci. Lubią bawić się w kuchni i w takich chwilach czują się niezastąpionymi pomocnikami. Łącząc to, co zdrowe z przyjemnym, poświęcamy czas dzieciom, a jednocześnie przygotowujemy pyszną herbatę.
1. Uwalniamy więc toffi z opakowań. Ten interesujący biznes można powierzyć asystentom.
2. Umieść toffi w misce. W tej misce następnie rozłożymy patyki. Dlatego należy wziąć pod uwagę pożądany rozmiar.
3. Wlej wodę do większego rondla, wyślij ją do ognia. Gdy woda się zagotuje, umieść miskę z toffi i olejem na patelni. Dno miski nie powinno dotykać poziomu wody.
4. Rozpuść składniki, aż będą gładkie. W tym procesie pamiętaj, aby okresowo mieszać, aby masa się nie przypaliła.
5. Gdy masło i toffi zamienią się w jednorodny krem, włóż paluszki kukurydziane do miski. Tak, w tym samym miejscu, w łaźni wodnej. Rozłóż połowę porcji na raz, delikatnie wymieszaj.
6. Następnie rozłóż pozostałe patyczki w częściach, za każdym razem dokładnie wymieszaj.
7. A teraz przenosimy masę do dzielonego naczynia do pieczenia. Delikatnie ubij. Ciasto wysyłamy na zimno przez około 2 godziny. Po upływie określonego czasu wyjmujemy smakołyk z formy.
możesz udekorować ciasto cukrem pudrem lub startą czekoladą, to według własnego uznania.
Cóż, to wszystko, możesz zjeść! Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Toffi - 395 kcal/100g
- Paluszki kukurydziane - 467 kcal/100g