ciasto kukurydziane z toffi

ciasto bez mąki i odpowiednio bez pieczenia! Ciasto z paluszków kukurydzianych z toffi to świetny sposób na zrobienie czegoś pysznego, a także bardzo szybko. Tak, dosłownie 30-40 minut i gotowe. Ciasto potrzebuje kilku godzin, aby ostygnąć, ale to się nie liczy. W tym czasie możesz zrobić coś pożytecznego, odwracając w ten sposób uwagę, aby nie jeść przedwcześnie przysmaku. Taki tort może być przygotowany przez uczniów samodzielnie. A jeśli z Dorosłymi, dzieci w wieku szkolnym mogą pomóc.
WenusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 3 g
tłuszcze 25 % 23 g
węglowodany 72 % 67 g
480 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

nostalgia za dzieciństwem przychodzi do wszystkich. I w takich chwilach chcę czegoś stamtąd, z odległego dzieciństwa. Zjedz babcię z kapustą i Napoleonem mamy. Jednym z tych nostalgicznych przepisów jest ciasto z paluszków kukurydzianych. Całe jego piękno polega na tym, że możesz ugotować smakołyk w kilka minut i zjeść go w te same minuty.

gotowanie może przyciągnąć dzieci. Lubią bawić się w kuchni i w takich chwilach czują się niezastąpionymi pomocnikami. Łącząc to, co zdrowe z przyjemnym, poświęcamy czas dzieciom, a jednocześnie przygotowujemy pyszną herbatę.

1. Uwalniamy więc toffi z opakowań. Ten interesujący biznes można powierzyć asystentom.

2. Umieść toffi w misce. W tej misce następnie rozłożymy patyki. Dlatego należy wziąć pod uwagę pożądany rozmiar.

3. Wlej wodę do większego rondla, wyślij ją do ognia. Gdy woda się zagotuje, umieść miskę z toffi i olejem na patelni. Dno miski nie powinno dotykać poziomu wody.

4. Rozpuść składniki, aż będą gładkie. W tym procesie pamiętaj, aby okresowo mieszać, aby masa się nie przypaliła.

5. Gdy masło i toffi zamienią się w jednorodny krem, włóż paluszki kukurydziane do miski. Tak, w tym samym miejscu, w łaźni wodnej. Rozłóż połowę porcji na raz, delikatnie wymieszaj.

6. Następnie rozłóż pozostałe patyczki w częściach, za każdym razem dokładnie wymieszaj.

7. A teraz przenosimy masę do dzielonego naczynia do pieczenia. Delikatnie ubij. Ciasto wysyłamy na zimno przez około 2 godziny. Po upływie określonego czasu wyjmujemy smakołyk z formy.

możesz udekorować ciasto cukrem pudrem lub startą czekoladą, to według własnego uznania.

Cóż, to wszystko, możesz zjeść! Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Toffi - 395   kcal/100g
  • Paluszki kukurydziane - 467   kcal/100g

Podobne przepisy