zupa z kaszy pszennej z kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przykryj kurczaka zimną wodą i zagotuj, usuń piankę.
Krok 3:
Pokrój marchewkę w koła
Krok 4:
Posiekaj cebulę
Krok 5:
10 minut po ugotowaniu kurczaka dodaj marchewkę i cebulę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub plastry i dodać do zupy.
Krok 7:
Opłucz kaszę pod bieżącą wodą, aż będzie czysta i dodaj do zupy, zagotuj i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. 5 minut przed końcem gotowania sól zupę i dodaj ulubione przyprawy
Krok 8:
Posiekaj koperek, Dodaj do zupy, zagotuj i natychmiast wyłącz.
Krok 9:
Smacznego:)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g