ciasto na echpochmaki
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajko do głębokiej miski, wlej cukier i sól, dodaj suche drożdże, wlej ciepłe mleko, wymieszaj.
2. Wlej olej słonecznikowy do powstałej mieszanki i przesiej mąkę, zagniataj bardzo miękkie ciasto, które nie przykleja się do rąk. Ciasto jest tak miękkie i delikatne jak chmura.
3. Pozostaw ciasto w misce, przykryte folią spożywczą, na półtorej do dwóch godzin.
4. Gdy ciasto jest odpowiednie i znacznie zwiększy swoją objętość, możesz przystąpić do dalszego przygotowania planowanego Dania.
pyszne echpochmaki dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g