Pasta do ciasta
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę szkiełkiem bezpośrednio na powierzchnię roboczą, dodaj sól.
2. Rozbij jajka do miski, dodaj do nich dodatkowe żółtka, wstrząśnij widelcem.
3. Robimy małe zagłębienie na wzgórzu mąki, wlewamy do niego mieszaninę jajek.
4. Zagniatamy ciasto, proces ten zajmie 10-15 minut. W rezultacie musisz uzyskać elastyczne, elastyczne ciasto.
5. Pozostaw ciasto pod folią spożywczą na pół godziny.
teraz możesz zacząć toczyć ciasto i kroić makaron.
ciasto należy rozwałkować bardzo cienko, nie więcej niż 2 mm grubości. Wytnij wygodnie za pomocą koła.
pyszny makaron dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g