krem mascarpone na babeczki

przygotuj prosty i pyszny krem do dekoracji ciast! Krem mascarpone do babeczek to najprostszy krem, ale jednocześnie niezwykle smaczny i piękny. Babeczka z takim kremem jest jak małe dzieło sztuki cukierniczej i wygląda bardzo apetycznie. Krem doskonale trzyma biżuterię i jest przygotowywany bardzo szybko. Trzeba tylko pamiętać, że szybko się wietrzy, dlatego należy go ugotować tuż przed podaniem.
☺ModnicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 52 % 23 g
węglowodany 41 % 18 g
346 kcal
IG: 17 / 6 / 78

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Rozłóż mascarpone w misce miksera.

2. Dodaj śmietanę.

3. Wlej cukier zwykły i waniliowy.

4. Zaczynamy ubijać z małą prędkością, stopniowo ją zwiększając.

5. Ubijaj do uzyskania gładkości.

krem jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g

Podobne przepisy