Wódka Kalganówka

ten napój alkoholowy będzie pasował do wielu przekąsek! Sam Kalganovka jest dość przydatny dla organizmu (sam to sprawdziłem ), tylko musisz znać miarę!
EllaRosaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
233 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 D 30 min

Zwykle korzeń kalganu jest sprzedawany w gotowej, wysuszonej formie, można go kupić w aptekach lub u zielarzy, a także korzeń lukrecji. Opłucz Kalgan, wlej do słoika, lukrecji i ziaren kawy. Jeśli nie znajdziesz korzenia lukrecji lub daje nieprzyjemny zapach, dobrze go zastąpi obfita łyżeczka neutralnego miodu. Wlej składniki alkoholem, alkohol zbożowy jest najlepszy jako baza alkoholowa lub alternatywnie wódka pszenna, najważniejsze jest to, że bez dodatków aromatycznych.
nalegaj w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej od 2 do 3 tygodni. Po przefiltrowaniu przez gazę, a następnie przez bawełnę, spróbuj, jeśli to konieczne, możesz słodzić miodem lub fruktozą, być może smak będzie bardzo nasycony, wtedy lepiej rozcieńczyć alkoholem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Słód - 361   kcal/100g
  • Korzenie - 32   kcal/100g

Podobne przepisy