SOS ketchunez z pietruszką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Wlej majonez na talerz.
Krok 3:
Dodaj do tego keczup.
Krok 4:
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz.
Krok 5:
Shuffle.
Krok 6:
Umyj pietruszkę i drobno posiekaj, posiekaj czosnek.
Krok 7:
Dodaj pietruszkę i czosnek do sosu.
Krok 8:
Wszystko wymieszaj, ostrożnie włóż do talerza i podawaj. Nadaje się do mięsa, do pierogów lub pierogów z nie słodkim nadzieniem, do robienia pizzy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g