sos ketchunez z pietruszką

prosty sos, który nada potrawom wyjątkowy smak. SOS etat można stosować do pizzy, pierogów, nie słodkich pierogów, makaronów, kebabów.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 72 % 36 g
węglowodany 24 % 12 g
375 kcal
IG: 91 / 9 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej majonez na talerz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do tego keczup.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól, zmielony czarny pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Shuffle.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj pietruszkę i drobno posiekaj, posiekaj czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj pietruszkę i czosnek do sosu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko wymieszaj, ostrożnie włóż do talerza i podawaj. Nadaje się do mięsa, do pierogów lub pierogów z nie słodkim nadzieniem, do robienia pizzy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy