skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia krówek
Krok 2:
Wlej cukier do rondla ze stali nierdzewnej. Lepiej wziąć gorącą wodę
Krok 3:
Cukier zalej wodą i mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 4:
Umieść patelnię z syropem na kuchence, włącz ogień, gdy się zagotuje, usuń powstałą pianę i gotuj z zamkniętą pokrywką, około 10 minut , aż do testu na miękkiej kuli.
Krok 5:
Test miękkiej kulki - aby uzyskać miękką kulkę, musisz ponownie pobrać próbkę syropu za pomocą zimnej łyżeczki, a następnie szybko schłodzić w misce lub talerzu z zimną wodą. Po szybkim schłodzeniu musisz spróbować zrolować kulkę syropu. Udało się zwinąć piłkę i nie przykleja się do rąk, więc syrop jest gotowy.
Krok 6:
Schłodzić syrop, wystarczy umieścić go w misce z zimną wodą.
Krok 7:
Dodaj kwas cytrynowy. Możesz odmierzyć łyżeczką, możesz po prostu wycisnąć 12 kropli z cytryny.
Krok 8:
Ubijaj mikserem, aż syrop stanie się biały i zwinie się w kryształową masę.
Krok 9:
Do glazury kremówkę należy podgrzać do 45-50 stopni. Jeśli dodasz płatki kokosowe, otrzymamy teksturowaną powłokę na ciasto.
Krok 10:
Możesz zabarwić kremówkę barwnikami spożywczymi i uformować figurki.
Krok 11:
Ciasto ozdobione kremówką cukrową
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g