kwas chlebowy na serwatce i glistniku z cukrem

niezwykle zdrowy kwas leczniczy i nie mniej smaczny!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
53 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

Czas gotowania: 21 D

nie można powiedzieć, że ten przepis kulinarny odnosi się do jakiejkolwiek kuchni, ponieważ nie jest to raczej gotowanie, ale medycyna (przynajmniej w większym stopniu). Ale weźmy to jednak do kuchni rosyjskiej, ponieważ porozmawiamy o napojach stworzonych zgodnie z metodą Borisa Bolotowa, wynalazcy i badacza w dziedzinie zachowania zdrowia i przedłużania życia.
bierzemy mały kawałek gazy, wkładamy do niego umyty, wysuszony i pokrojony glistnik. Zawiązujemy, zamieniając w torbę i dołączamy do niej dowolny ładunek: umyty kamyk lub ciężarek. Opuszczamy naszą torebkę glistnika na dno szklanego słoika i napełniamy serwatką zmieszaną z cukrem. Pokrywamy słoik z góry gazą lub lnianą serwetką. I umieszczamy go w ciemnym, ale nie chłodnym miejscu. Tutaj powinien być przez trzy tygodnie. Pod koniec tego okresu otrzymamy prawdziwy kwas chlebowy Bołotowa, który ma niesamowite właściwości lecznicze, odmładzające i oczyszczające. W szczególności kwas ten-z glistnika-jest w stanie oczyścić płuca i usunąć radionuklidy z organizmu. Gotowy kwas chlebowy, którego przepis kulinarny właśnie się nauczyłeś, jest przechowywany w lodówce. Jak dokładnie można go użyć (ze szczegółowymi instrukcjami), przeczytaj na stronach książek Bolotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g
  • Glistnik - 12   kcal/100g

Podobne przepisy