kwas jabłkowy
skład / składniki
40
porcje:
gotowanie krok po kroku
kwas chlebowy-oznacza kwaśny napój. Przepisy na gotowanie kwasu chlebowego są od dawna. Uważa się, że kwas chlebowy jest prawdziwym rosyjskim napojem. Ale to nie tylko napój - to także jedzenie. W głodnych latach uciekali przed wyczerpaniem. Kwas był również uważany za lekarstwo, potwierdzenie tego można znaleźć w historii.
istnieje wiele przepisów kulinarnych na kwas chlebowy. Na przykład kwas jabłkowy, bardzo podoba mi się jego niepowtarzalny smak. Jest jesień, jabłka są już dojrzałe, a my potrzebujemy antonovki. Zaletą tego kulinarnego przepisu na kwas jabłkowy jest to, że można go gotować zimą. Ponieważ Antonovka jest dobrze przechowywana i zawsze może być pod ręką.
więc zacznijmy. Jabłka należy pokroić na małe plasterki i włożyć do rondla, najlepiej emaliowanego. Napełnij wszystko zimną wodą i zagotuj. Po lekkim zagotowaniu Usuń i pozwól mu parzyć przez około 3 godziny. Bierzemy gazę złożoną 2 razy i filtrujemy powstały napar przez nią. Dodaj do niego cukier, miód, włóż cynamon i drożdże. Przykrywamy szmatką i kładziemy wędrować w ciemnym kącie, którego nikt nie zwolni. Kwas należy podawać przez 2-3 dni. Smakujemy, jeśli chcesz dodać cukier, to kwestia gustu. Kwas należy ponownie odcedzić, a następnie wlać do przygotowanych butelek. Dodaj kilka rodzynek i włóż do lodówki. Gdy kwas jabłkowy ostygnie, możesz podać go udekorowany plasterkiem cytryny. Smacznego!!!
istnieje wiele przepisów kulinarnych na kwas chlebowy. Na przykład kwas jabłkowy, bardzo podoba mi się jego niepowtarzalny smak. Jest jesień, jabłka są już dojrzałe, a my potrzebujemy antonovki. Zaletą tego kulinarnego przepisu na kwas jabłkowy jest to, że można go gotować zimą. Ponieważ Antonovka jest dobrze przechowywana i zawsze może być pod ręką.
więc zacznijmy. Jabłka należy pokroić na małe plasterki i włożyć do rondla, najlepiej emaliowanego. Napełnij wszystko zimną wodą i zagotuj. Po lekkim zagotowaniu Usuń i pozwól mu parzyć przez około 3 godziny. Bierzemy gazę złożoną 2 razy i filtrujemy powstały napar przez nią. Dodaj do niego cukier, miód, włóż cynamon i drożdże. Przykrywamy szmatką i kładziemy wędrować w ciemnym kącie, którego nikt nie zwolni. Kwas należy podawać przez 2-3 dni. Smakujemy, jeśli chcesz dodać cukier, to kwestia gustu. Kwas należy ponownie odcedzić, a następnie wlać do przygotowanych butelek. Dodaj kilka rodzynek i włóż do lodówki. Gdy kwas jabłkowy ostygnie, możesz podać go udekorowany plasterkiem cytryny. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g