mięso po francusku z mielonymi grzybami i pomidorami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
myślałam wszystko. jak wyjaśnić, dlaczego "leniwe" to danie. Po pierwsze, nie musisz zadzierać z mięsem, wystarczy kupić gotowe sprawdzone mięso mielone. Po drugie, nie musisz zadzierać z ziemniakami ogólnie przyjętymi w tym naczyniu (cięcie i obieranie). Po trzecie, danie jest satysfakcjonujące ze względu na grzyby i ser - nie trzeba gotować na parze z przystawką. Ogólnie rzecz biorąc, jest wiele zalet. Szybko go ugotujmy.
do mięsa mielonego dodaj 1 jajko, sól, pieprz i przyprawy do smaku, dobrze wymieszaj.
podsmaż grzyby z cebulą na odrobinie oleju. Pokrój pomidory w kółka. Przetrzyj ser.
na blasze wyłożonej papierem i natłuszczonej (jak zawsze mam matę nieprzywierającą!!! radzę wszystkim!! olej nie jest wymagany) połóż mięso mielone w postaci Kolobok. Następnie spłaszcz te koloboki, aby uzyskać rodzaj ciast z mielonego mięsa. na każdym z nich ułożyć grzyby z cebulą, następnie pomidory + namaścić majonezem i startym serem.
Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200gr. przez 30-40 minut, aż ser się zrumieni.
jak na mój gust. danie można podawać niezależnie, cóż, jeśli nie możesz bez dekoracji-odpowiednie są gotowane warzywa, takie jak zielona fasola lub gotowany ryż.
smacznego, moi drodzy leniwi ludzie))))
do mięsa mielonego dodaj 1 jajko, sól, pieprz i przyprawy do smaku, dobrze wymieszaj.
podsmaż grzyby z cebulą na odrobinie oleju. Pokrój pomidory w kółka. Przetrzyj ser.
na blasze wyłożonej papierem i natłuszczonej (jak zawsze mam matę nieprzywierającą!!! radzę wszystkim!! olej nie jest wymagany) połóż mięso mielone w postaci Kolobok. Następnie spłaszcz te koloboki, aby uzyskać rodzaj ciast z mielonego mięsa. na każdym z nich ułożyć grzyby z cebulą, następnie pomidory + namaścić majonezem i startym serem.
Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200gr. przez 30-40 minut, aż ser się zrumieni.
jak na mój gust. danie można podawać niezależnie, cóż, jeśli nie możesz bez dekoracji-odpowiednie są gotowane warzywa, takie jak zielona fasola lub gotowany ryż.
smacznego, moi drodzy leniwi ludzie))))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g