napój imbirowy z cytryną i miodem na odchudzanie

aromatyczny i pyszny napój, który pomoże schudnąć. Ten aromatyczny napój ma wiele zalet: przyspiesza metabolizm, aktywuje metabolizm i przyczynia się do szybszego trawienia pokarmu. Co jest potrzebne do rozpoczęcia procesu odchudzania!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 12 g
60 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Zagotuj przefiltrowaną wodę - potrzebujemy wrzącej wody. Użyj płynnego miodu, nie kandyzowanego. Z cytryny potrzebujemy jego soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny. W skrajnych przypadkach zastąp świeży imbir proszkiem imbirowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz imbir, a następnie posiekaj nożem lub zetrzyj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż zmiażdżony imbir do naczynia do parzenia i zalej wrzącą wodą. Odstaw na 15-20 minut, aby imbir dał napojowi wszystkie swoje korzystne substancje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odcedź sitkiem lub ściereczką serową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sok z cytryny. Cytrynę polecam najpierw dobrze umyć gorącą wodą , więc lepiej odda sok. Aby nasiona cytryny nie dostały się do napoju, radzę użyć sita.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj miód i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Aby uzyskać ciekawszy smak, możesz dodać laskę wanilii lub laskę cynamonu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napój odchudzający jest gotowy. Smacznego i lekkiego odchudzania!

lekarze i dietetycy są bardzo sceptyczni wobec wszystkich produktów "spalających tłuszcz". Ale niewątpliwe korzyści dla utraty wagi i spalania tłuszczu tego napoju z miodu, cytryny i imbiru potwierdzają zarówno lekarze, jak i dietetycy.
spójrzmy na skład tego napoju.
miód to jeden z najsmaczniejszych i najzdrowszych darów natury. Zawiera ogromną ilość vitaamin: – A, E, K, C, B1, B2, B6, kwas foliowy – B9. Pomaga przy przeziębieniach.
cytryna-ludzie zauważyli jej korzyść w starożytności. Zawiera kwasy organiczne: jabłkowy i cytrynowy, pektyna, karoten, witamina C, B1, B2.
imbir to roślina zielna, której korzeń używamy zawiera witaminę C, witaminy z grupy B1, B2, olejki eteryczne.
dlatego, oprócz dobrego efektu w walce z nadwagą, napój ten pomaga również w przeziębieniach i nasyca organizm dużą ilością witamin.
pij taki napój na pusty żołądek, a także w ciągu dnia 20-30 minut przed ciepłym posiłkiem.
nie jest konieczne zaparzanie go za każdym razem w filiżance - możesz zaparzyć go od razu w czajniku, aby wystarczył na cały dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy