skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Zagotuj przefiltrowaną wodę - potrzebujemy wrzącej wody. Użyj płynnego miodu, nie kandyzowanego. Z cytryny potrzebujemy jego soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny. W skrajnych przypadkach zastąp świeży imbir proszkiem imbirowym.
Krok 2:
Obierz imbir, a następnie posiekaj nożem lub zetrzyj.
Krok 3:
Włóż zmiażdżony imbir do naczynia do parzenia i zalej wrzącą wodą. Odstaw na 15-20 minut, aby imbir dał napojowi wszystkie swoje korzystne substancje.
Krok 4:
Odcedź sitkiem lub ściereczką serową.
Krok 5:
Wlej sok z cytryny. Cytrynę polecam najpierw dobrze umyć gorącą wodą , więc lepiej odda sok. Aby nasiona cytryny nie dostały się do napoju, radzę użyć sita.
Krok 6:
Dodaj miód i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Aby uzyskać ciekawszy smak, możesz dodać laskę wanilii lub laskę cynamonu.
Krok 7:
Napój odchudzający jest gotowy. Smacznego i lekkiego odchudzania!
lekarze i dietetycy są bardzo sceptyczni wobec wszystkich produktów "spalających tłuszcz". Ale niewątpliwe korzyści dla utraty wagi i spalania tłuszczu tego napoju z miodu, cytryny i imbiru potwierdzają zarówno lekarze, jak i dietetycy.
spójrzmy na skład tego napoju.
miód to jeden z najsmaczniejszych i najzdrowszych darów natury. Zawiera ogromną ilość vitaamin: – A, E, K, C, B1, B2, B6, kwas foliowy – B9. Pomaga przy przeziębieniach.
cytryna-ludzie zauważyli jej korzyść w starożytności. Zawiera kwasy organiczne: jabłkowy i cytrynowy, pektyna, karoten, witamina C, B1, B2.
imbir to roślina zielna, której korzeń używamy zawiera witaminę C, witaminy z grupy B1, B2, olejki eteryczne.
dlatego, oprócz dobrego efektu w walce z nadwagą, napój ten pomaga również w przeziębieniach i nasyca organizm dużą ilością witamin.
pij taki napój na pusty żołądek, a także w ciągu dnia 20-30 minut przed ciepłym posiłkiem.
nie jest konieczne zaparzanie go za każdym razem w filiżance - możesz zaparzyć go od razu w czajniku, aby wystarczył na cały dzień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g