kompot z mrożonych porzeczek

wspaniały napój na chłodne pory roku! Kompot z mrożonych porzeczek ma piękny jasny kolor, smak jest słodki z bogatą nutą porzeczki. Ważne jest, aby zalać jagody zimną wodą, aby smak stopniowo przechodził do wody, a także, aby napój był nieco naparowany, aby smak stał się bardziej skoncentrowany.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
18 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

umieść zamrożone porzeczki na dnie patelni.

jeśli masz wątpliwości co do czystości jagód, możesz je spłukać zimną wodą.

napełnij jagody określoną ilością wody, dodaj cukier.

doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Odstaw napój na 30 minut.

kompot podawaj na ciepło lub schłodzony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy