Nalewka Mandarynkowa na wódce

pyszny i aromatyczny napój na święta w rodzinnym gronie. Nalewka mandarynkowa na wódce wyróżnia się jasnym, a jednocześnie subtelnym smakiem i aromatem. Może nie wygląda zbyt jasno, ale pod każdym innym względem jest cudowna. Domowa nalewka jest łatwa do przygotowania. Jedyny punkt, który należy wziąć pod uwagę: jest nalegany przez dość długi czas - prawie dwa miesiące. Dlatego, aby mieć czas na żądaną datę, musisz zacząć przygotowywać napój z wyprzedzeniem.
Mila-MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
146 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 60 D 20 min

zaczynamy przygotowywać ten aromatyczny napój, wybierając odpowiedni pojemnik do zaparzenia. Powinien być szklany, idealny o pojemności 2 litrów, z szeroką szyjką. Na przykład zwykły dwulitrowy słoik. Powinien być czysty i suchy. Ponadto musisz wcześniej przygotować czystą pokrywkę.

następnie dobrze umyj mandarynki pod bieżącą ciepłą wodą. Trzy skórki z tyłu nowej gąbki do mycia naczyń, aby zmyć warstwę środka konserwującego, który zwykle jest traktowany mandarynkami, aby wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie odłóż ćwiartkę mandarynek na bok i wyczyść resztę.

obieramy mandarynki i nieobrane plastry i wkładamy do słoika. Opłucz laskę cynamonu, osusz ją papierową serwetką, a także Wyślij do słoika. Wlej tam brązowy cukier. Następnie napełnij zawartość słoika określoną ilością wódki i zamknij wszystko hermetycznie pokrywką.

wyjmujemy słoik z przyszłą nalewką w ciemne miejsce na 1,5-2 miesiące. Zasadniczo możesz nawet dłużej. Od czasu do czasu (raz na kilka dni) słoik musi być dobrze wstrząśnięty. Temperatura w pomieszczeniu może być pokojowa.

gdy minie czas, przefiltruj napój przez kilka warstw gazy. Powstały pachnący płyn wlewa się do pięknej butelki i usuwa w ciemne, chłodne miejsce do stałego przechowywania. Taki napój jest przechowywany przez długi czas - co najmniej rok, ale z reguły jest pijany, dzięki przyjemnemu smakowi i niesamowitemu zapachowi, znacznie szybciej!

pyszne domowe napoje!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy