domowe wino ranette

Oryginalny i wyrafinowany smak zachwyci miłośników win owocowych! Powiem Ci, jak zrobić wino z Ranet w domu.
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 16 g
66 kcal
IG: 31 / 0 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D 1 h

najpierw dobrze umyj Ranetki. Po pokrojeniu ich na ćwiartki (możesz być jeszcze mniejszy, w zależności od wielkości Ranet). Wkładamy Ranetki do rondla, napełniamy wodą.

Dodaj do nich cynamon i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie.

przetrzyj Ranetki przez sito, pozostaw do fermentacji.

jak sfermentowano, odcedź i dodaj cukier. Trzymamy do fermentacji.

ponownie odcedź, butelkuj, przechowuj w chłodnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy