domowe wino ranette
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
najpierw dobrze umyj Ranetki. Po pokrojeniu ich na ćwiartki (możesz być jeszcze mniejszy, w zależności od wielkości Ranet). Wkładamy Ranetki do rondla, napełniamy wodą.
Dodaj do nich cynamon i gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie.
przetrzyj Ranetki przez sito, pozostaw do fermentacji.
jak sfermentowano, odcedź i dodaj cukier. Trzymamy do fermentacji.
ponownie odcedź, butelkuj, przechowuj w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g