sok z dyni na sokowirówce na zimę

Jasny napój wzmacniający odporność! Korzyści dla rodziny. Sok z dyni na zimę przygotowany w sokowirówce to mądre rozwiązanie. Jasny napój witaminowy zachęci i doda energii witalnej. Możesz uzupełnić go świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, który sprawi, że smak i aromat będą jeszcze bogatsze.
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
28 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

jak zrobić sok z dyni na sokowirówce na zimę?

1. Obierz dynię, Wytnij środek nasionami, pokrój miąższ na małe kawałki. Obrana Dynia traci na wadze około 300 gramów.

2. Użyj sokowirówki z kawałkami słońca, aby wycisnąć sok. Mam dokładnie litr i 100 ml czystego soku z dyni :)

3. Wlej sok do rondla, dodaj wodę, wlej cukier i dodaj sok z cytryny. Wyślij patelnię do ognia.

4. Gdy sok się zagotuje, trzymaj go w ogniu przez kolejne 2-3 minuty i wlej do wstępnie wysterylizowanych słoików i zwiń blaszanymi pokrywkami, pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

półfabrykaty najlepiej przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu: w piwnicy lub w piwnicy.

zimą bardzo miło jest wyciągnąć słoik z sokiem i zanurzyć się w słonecznych wspomnieniach!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

do gotowania lepiej jest użyć filtrowanej lub butelkowanej wody o neutralnym smaku. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy