kompot wiśniowy na zimę z kwasem cytrynowym
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
dzisiaj, drogie hostessy, opowiem wam przepis na kompot z czereśni:
dobrze myjemy jagody wiśni, odrywamy ogony i wlewamy do czystego słoika. Następnie dodaj 1 szklankę cukru i kwasu cytrynowego.
Nie żałuj czereśni, a zimą będziesz w pełni cieszyć się tym przysmakiem - pysznym kompotem z czereśni.
do szyi ostrożnie zalej wiśnie wrzącą wodą. Zamknij szczelnie pokrywkę i odwróć. Pozostaw słoik do góry nogami, aż całkowicie ostygnie. Jak widać, nie musisz nawet niczego gotować!
pyszny kompot z czereśni doskonale przetrwa do następnej zimy i pozwoli Ci cieszyć się smakiem letnich owoców!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g