mrożona herbata malinowo-miętowa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Miętę dokładnie umyć, osuszyć i obrać liście z gałązek. Włóż liście mięty do czajnika i wlej cukier.
Krok 3:
Zagotuj wodę i wlej do czajnika. Odstaw na około 5 minut.
Krok 4:
Z limonki odetnij kilka kółek. Maliny umyć i osuszyć.
Krok 5:
Do czajnika dodaj krążki limonki i maliny. Pozostaw do zaparzenia w temperaturze pokojowej, aż całkowicie ostygnie.
Krok 6:
Schłodzoną herbatę wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie wlej do szklanek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g