lemoniada z liczi

orzeźwiający letni napój z egzotycznych owoców! Lemoniada z liczi jest niezwykle szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Najważniejsze jest zdobycie tych egzotycznych owoców dla naszego kraju. Sok z cytryny można zastąpić sokiem z limonki lub pomarańczy. Możesz poeksperymentować, a nawet dodać sok grejpfrutowy. Lemoniada jest bardzo słodka, smaczna i bosko aromatyczna. Taki napój można przygotować na imprezę z przyjaciółmi-sukces zostanie zapewniony, ponieważ lemoniada z pewnością zaskoczy wszystkich swoim oryginalnym smakiem.
katenokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
36 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

W Chinach istnieje wiele legend związanych z tym owocem. Kiedyś był dostępny tylko dla cesarzy i członków ich rodzin. Dziś liczi są dostępne dla prawie wszystkich, ale nadal są drogie w porównaniu z innymi owocami. Niemniej jednak, jeśli & amp;nbsp; są liczi i nie jest jasne, co z nimi ugotować, lemoniada będzie doskonałym rozwiązaniem. Zwłaszcza jeśli za oknem świeci gorące letnie słońce. Napój okaże się orzeźwiający, pachnący i słodki.

oczyszczamy liczi z różowej skorupy, usuwamy nasiona, przecinając je na środku. Przygotowaną mięsistą miazgę przenosimy do miski blendera. Zmiel liczi na gładką konsystencję-puree.

dodaj cukier do miski, a następnie wyciśnij sok z cytryny. Możesz chcieć dodać więcej soku z cytryny, szczególnie dla tych, którzy lubią kwaśność. Ale lepiej tego nie robić, ponieważ smak lemoniady będzie zbyt bogaty, a nawet prawdopodobnie będzie gorzki.

ponownie wymieszaj wszystko za pomocą blendera. Konieczne jest całkowite rozpuszczenie kryształów cukru. Cukier można umieścić trochę więcej lub trochę mniej - według własnego gustu.

pozostaje płyn do odcedzenia, a napój będzie gotowy! Tak więc filtrujemy go przez drobny sitko, wysyłamy do lodówki do ostygnięcia na co najmniej godzinę. Lepiej o dwa.

jeśli chcesz, możesz uzupełnić lemoniadę kostkami lodu - w takim przypadku nie musisz czekać, aż napój ostygnie w lodówce.

wlej lemoniadę do szklanek i podawaj.

pozostaje tylko cieszyć się tym niezwykłym i świeżym smakiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g
  • Liczi - 66   kcal/100g

Podobne przepisy