wino wiśniowe bez wódki

Łatwe wino wiśniowe w domu. Zobacz przepis! Jest to doskonały napój dla kobiet, który charakteryzuje się bogatym delikatnym smakiem i przyjemnym aromatem. Wino według tego przepisu jest niskoalkoholowe i bardzo słodkie. Przygotowanie napoju jest proste, a picie jest łatwe i przyjemne.
KokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 1 % 1 g
węglowodany 96 % 69 g
149 kcal
IG: 61 / 0 / 39

metoda gotowania

czas gotowania: 100 D

posortuj wiśnie, umyj i wysusz.

Wyślij jagody do słoika, posypując każdą warstwę cukrem.

wlej wodę do słoika, ale nie po brzegi, ponieważ powinno być miejsce na fermentację.

za pomocą wałka do ciasta dokładnie zetrzyj wiśnie.

załóż gumową rękawicę lub uszczelkę wodną na puszkę.

umieść słoik na słonecznym oknie do fermentacji.

pod koniec fermentacji przefiltruj młode wino i umieść na oknie jeszcze przez 1-2 dni.

odcedź wino z osadu, ponownie przefiltruj przez gazę i wlej do szklanych butelek.

pozwól winu usiąść przez trzy miesiące przed wypiciem.

przechowuj wino wiśniowe w chłodnym, ciemnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: