skład / składniki
metoda gotowania
jagody należy posortować i umyć, przenieść do dużego pojemnika odpowiedniego do fermentacji. Teraz przygotuj puree, po prostu zgniatając, miażdżąc jagody. Dodaj cukier i wodę, wymieszaj. Przykryj pojemnik pokrywką i umieść w ciepłym i ciemnym miejscu na 3-5 dni. Codziennie mieszaj brzeczkę drewnianą łyżką-w ten sposób proces fermentacji zostanie przyspieszony.
czas minął ( jagody powinny wypłynąć na powierzchnię) - wlej brzeczkę do butelki, Dodaj do niej liście wiśni (zatopione w płynie) i zainstaluj uszczelnienie wodne. Usuwamy go ponownie w ciemnym miejscu, ale teraz przez 3 miesiące (do końca procesu fermentacji).
teraz wino należy przecedzić przez gazę złożoną kilka razy i butelkować. Umieść butelki w ciemnym, zimnym miejscu na sześć miesięcy.
gotowy napój jest przechowywany w szklanych butelkach w lodówce lub piwnicy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście wiśni - 0 kcal/100g
- Aronia - 52 kcal/100g

