grog bezalkoholowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Wybierz patelnię o odpowiednim rozmiarze (używam rondla), wlej herbatę. Dodaj przyprawy: goździki, cynamon i imbir. Wymieszaj i napełnij wodą.
wysyłamy patelnię do ognia i doprowadzamy napój do wrzenia. Następnie przykryj pokrywką i nalegaj na około 20 minut, aby smaki stały się jednym.
przed podaniem go na stole filtrujemy napój (filtruję przez zwykły sitko do herbaty), lekko podgrzewamy i dodajemy miód, który doda słodyczy i wzbogaci grog o pierwiastki śladowe.
ciesz się zdrowiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g