grog bezalkoholowy

niesamowity napój doda energii i rozweseli! Nie zgadłeś? To grog) zawsze smaczne, pikantne, pachnące! Kocham go za te pachnące nuty i miodowy smak.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
25 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

Wybierz patelnię o odpowiednim rozmiarze (używam rondla), wlej herbatę. Dodaj przyprawy: goździki, cynamon i imbir. Wymieszaj i napełnij wodą.

wysyłamy patelnię do ognia i doprowadzamy napój do wrzenia. Następnie przykryj pokrywką i nalegaj na około 20 minut, aby smaki stały się jednym.

przed podaniem go na stole filtrujemy napój (filtruję przez zwykły sitko do herbaty), lekko podgrzewamy i dodajemy miód, który doda słodyczy i wzbogaci grog o pierwiastki śladowe.

ciesz się zdrowiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy