kwas buraczany na odchudzanie

zadbaj o swoje zdrowie! Przygotuj napój leczniczy! Kwas buraczany nie tylko przywróci zdrowie i odporność, ale także pomoże pozbyć się nadwagi. Doskonale usuwa toksyny, dzięki czemu organizm jest oczyszczony, a waga znacznie zmniejszona. Wypróbowałem przepis na sobie-to naprawdę działa! Zaleca się picie kwasu buraczanego rano w ilości 1,5 szklanki.
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
32 kcal
IG: 0 / 25 / 75

metoda gotowania

Czas gotowania: 14 D 25 min

buraki wyhodowane we własnym ogrodzie warzywnym (lub kupione w sklepie) dobrze umyj, usuwając pozostałą ziemię. Następnie obierz warzywa korzeniowe ze skóry.

zetrzyj przygotowane buraki na grubej tarce, włóż do czystego słoika (trzylitrowy) i zalej przegotowaną wodą, która ostygła do temperatury pokojowej (słoik powinien być wypełniony płynem nie przez krawędź - zostaw trochę miejsca, aby było miejsce na tworzenie się piany pojawiającej się podczas fermentacji).

dodaj cukier i sól oraz kilka kawałków czarnego chleba żytniego. Zawiąż szyję gazą, składając ją w dwóch warstwach. Pozostaw kwas chlebowy na dwa tygodnie (14 dni), a następnie odcedź i wlej do czystych butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.

możesz pić kwas buraczany już piątego dnia, kiedy na powierzchni zacznie tworzyć się piana.

życzę dobrego zdrowia i dobrego samopoczucia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy