Nalewka wiśniowa z wiśni

jest łatwy w przygotowaniu i długo przechowywany, a co najważniejsze-pyszny! Mocna nalewka wiśniowa dla prawdziwych dziewczyn)
VeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 96 % 45 g
156 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 d

umyj świeże wiśnie w wodzie, oczyść je ze specjalnej maszyny, szpilki lub rąk. Wlej go do litrowego słoika. Następnie wlej cukier i wlej wódkę. Wstrząśnij całą zawartością słoika, po zatkaniu go plastikową pokrywką. Przedmiot kładziemy na tydzień w ciemnym, chłodnym miejscu, nie zapominając o potrząsaniu nim co 1-2 dni. Następnie wyjmujemy słoik i filtrujemy wlew przez sito z warstwą gazy lub waty.

Twój pyszny domowy likier wiśniowy jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: