wino z suszonych wiśni
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
Sortuj wiśnie i suszone owoce. Usuń zepsute. Wymieszaj je w dużym pojemniku. Napełnij wodą. Na minimalnym ogniu doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. Niech ostygnie. Wlej cukier i pozostaw do fermentacji w ciemnym miejscu w temperaturze 22 stopni.
po fermentacji przefiltruj Wino i zapakuj w pojemniki. Smacznego.
po fermentacji przefiltruj Wino i zapakuj w pojemniki. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suszone wiśnie - 290 kcal/100g