wino z suszonych wiśni

lekkie i aromatyczne domowe wino na świąteczny stół. Wino, które nie jest trudne do przygotowania, zachwyci swoich gości aromatem. Przygotuj i nie pożałujesz.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 24 g
95 kcal
IG: 21 / 21 / 58

metoda gotowania

czas gotowania: 40 D 1 h
Sortuj wiśnie i suszone owoce. Usuń zepsute. Wymieszaj je w dużym pojemniku. Napełnij wodą. Na minimalnym ogniu doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. Niech ostygnie. Wlej cukier i pozostaw do fermentacji w ciemnym miejscu w temperaturze 22 stopni.
po fermentacji przefiltruj Wino i zapakuj w pojemniki. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suszone wiśnie - 290   kcal/100g

Podobne przepisy