skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Dla czekolady ważna jest jakość każdego produktu.
Krok 2:
W kąpieli wodnej rozpuść masło kakaowe.
Krok 3:
Wymieszaj cukier puder z mlekiem w proszku.
Krok 4:
Przesiej trochę proszku do oleju i ciągle mieszaj. W tym procesie dodaj sól.
Krok 5:
Tworzy gładką, jednorodną gorącą białą czekoladę. Jeśli nie jesz cukru, dodaj miód do masła zamiast cukru pudru do smaku i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj wanilię do czekolady (cukier waniliowy lub ekstrakt potrzebują 0,5 łyżeczki, wanilia - szczypta).
Krok 7:
Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Przenieś czekoladę do kokilek. Jeśli jest bardzo zimny, podgrzej go ponownie.
Krok 9:
Potrząśnij kokilkami, aby czekolada dobrze się rozprowadziła, a bąbelki, jeśli są obecne, wyszły. Umieść formy na zimno na kilka godzin lub do całkowitego zestalenia masy czekoladowej.
Krok 10:
Ostrożnie wyjmij czekoladę z kokilek.
Krok 11:
Jeśli coś się zepsuje, możesz nasmarować miejsce pęknięcia gorącą czekoladą i skleić.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Masło kakaowe - 884 kcal/100g