skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kiełbasę z fasoli sałatkowej? Przygotuj składniki. Ten smalec jest prosty, ponieważ prawie wszystkie składniki do jego przygotowania są gotowe. Jedyne, co musisz zrobić, to ugotować marchewkę i kurczaka. Umyj marchewki, włóż do rondla, zalej zimną wodą i podpal. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj na średnim ogniu, aż warzywa się ugotują.
Krok 2:
Gotowość marchewki można sprawdzić widelcem lub ostrzem noża, jeśli ostry przedmiot łatwo przebije warzywo, ogień można wyłączyć. Spuść wodę, pozwól marchewkom ostygnąć. Zdejmij skórkę z warzyw, jeśli marchewki gotowano w mundurze i zetrzyj.
Krok 3:
Jaja kurze należy najpierw umyć wodą z mydłem, aby uniknąć przedostania się drobnoustrojów chorobotwórczych, które mogą znajdować się na skorupkach surowych jaj. Włóż je do rondla, zalej wodą, podpal, gotuj przez około 10 minut. Dodaj trochę soli do wody podczas gotowania jajek, aby ułatwić obieranie jaj kurzych. A po ugotowaniu natychmiast spuść gorącą wodę i zalej zimną. Pokrój jajka kurze nożem lub zetrzyj.
Krok 4:
Twardy ser dowolnego rodzaju do smaku i obecności zetrzyj na średniej tarce.
Krok 5:
Użyj fasoli w puszkach, więc pozostaje tylko otworzyć słoik, spuścić marynatę, a fasolę opłukać i przenieść do salaterki. Nałóż cienką warstwę majonezu na wierzch. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Posyp pokrojoną w kostkę cebulą. Majonez cienką warstwą.
Krok 6:
Warstwa to kiełbasa. Kiełbasę można wykorzystać na wpół wędzoną, gotowaną lub szynkę. Z każdym z tych rodzajów kiełbasy sałatka okaże się pyszna. Pokrój kiełbasę w niezbyt długie paski lub kostki lub zetrzyj na tarce, która Ci się podoba, zależy również od tego, jak udekoruje sałatkę.
Krok 7:
Ponownie posmaruj majonezem. Warstwa-gotowana marchewka, majonez, posiekane jaja kurze i majonez.
Krok 8:
Posyp twardym serem. Do smaku warstwy sałatki można posolić, ale majonez daje wystarczającą ilość soli. Udekoruj sałatkę świeżymi ziołami i jagodami żurawiny według uznania. Pozwól sałatce namoczyć się w lodówce i podawaj. Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g