Koreańska Sałatka z uszu wieprzowych
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
gotuj uszy wieprzowe w osolonej wodzie przez 1,5 godziny..
schłodzić pod bieżącą zimną wodą (aby nie były lepkie).Pokrój w paski.
zrób pachnący olej.Aby to zrobić, wlej olej do głębokiej patelni.Dobrze podgrzej i włóż 1 zmiażdżony ząbek czosnku i 1 posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż będzie bardzo ciemny.Przecedzić.
ponownie rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę i startą marchewkę.Smażyć przez minutę.Dodaj uszy.Przyprawy, ocet, cukier, sól.Dobrze wymieszaj.Przenieś do innych naczyń.Doprawiamy posiekanym czosnkiem.Doprowadź do smaku i pozostaw na kilka godzin.
schłodzić pod bieżącą zimną wodą (aby nie były lepkie).Pokrój w paski.
zrób pachnący olej.Aby to zrobić, wlej olej do głębokiej patelni.Dobrze podgrzej i włóż 1 zmiażdżony ząbek czosnku i 1 posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż będzie bardzo ciemny.Przecedzić.
ponownie rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę i startą marchewkę.Smażyć przez minutę.Dodaj uszy.Przyprawy, ocet, cukier, sól.Dobrze wymieszaj.Przenieś do innych naczyń.Doprawiamy posiekanym czosnkiem.Doprowadź do smaku i pozostaw na kilka godzin.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Uszy wieprzowe - 211 kcal/100g