Koreańska Sałatka z uszu wieprzowych

pyszna, pikantna, aromatyczna sałatka koreańska. Uwielbiam tę sałatkę. Wcześniej kupiłem go gotowy. Chociaż okazuje się drogo. Mamy 100 gramów sałaty jako całe ucho. Wszystko byłoby w porządku, ale kiedy zauważyłem, że pozbawieni skrupułów sprzedawcy zaczęli to wszystko robić, a skóra z smalcu rozcieńcza O_o mnie to zdenerwowało do nieba. Byłem obrażony na wszystkich i sam zacząłem go gotować. Coś wymyśliłem, coś dodałem, a wynik był niesamowity. Teraz gotuję tylko sam.)))
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 59 % 13 g
węglowodany 36 % 8 g
147 kcal
IG: 88 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
gotuj uszy wieprzowe w osolonej wodzie przez 1,5 godziny..
schłodzić pod bieżącą zimną wodą (aby nie były lepkie).Pokrój w paski.
zrób pachnący olej.Aby to zrobić, wlej olej do głębokiej patelni.Dobrze podgrzej i włóż 1 zmiażdżony ząbek czosnku i 1 posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż będzie bardzo ciemny.Przecedzić.
ponownie rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę i startą marchewkę.Smażyć przez minutę.Dodaj uszy.Przyprawy, ocet, cukier, sól.Dobrze wymieszaj.Przenieś do innych naczyń.Doprawiamy posiekanym czosnkiem.Doprowadź do smaku i pozostaw na kilka godzin.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Uszy wieprzowe - 211   kcal/100g

Podobne przepisy