kiełbaski z kurczaka

Tak, kiełbaski można nie tylko kupić, ale także ugotować! Kiełbaski z fileta z kurczaka można gotować przy minimalnym zestawie produktów i przy użyciu, że tak powiem, improwizowanych środków - w końcu prawie każda kuchnia ma maszynkę do mięsa i folię spożywczą. Cóż, przygotowując własne kiełbaski, na pewno możesz dowiedzieć się, które kiełbaski są smaczniejsze - domowe lub zakupione.
SzczurAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 18 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 55 min

jak zrobić kiełbaski z fileta z kurczaka?

1. Opłucz filety pod bieżącą wodą. Przygotuj wszystkie inne produkty.

2. Posiekaj mięso w wygodny sposób w puree.

3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i bardzo dobrze wymieszaj. Aby wszystko było równomiernie rozłożone na masie mięsnej.

4. Jeśli wcześniej zakupiono specjalne osłonki do kiełbasek - bardzo dobrze. Użyj ich zgodnie z instrukcją. Jeśli z jakiegoś powodu ich nie ma, możesz wyjść z sytuacji za pomocą Zwykle folii spożywczej i nici:

- przykryj powierzchnię roboczą folią;

- na środku ułóż Pasek 2-3 łyżek mielonego kurczaka;

- owinąć mięso mielone folią w 3-4 warstwach, aby woda nie przenikała do kiełbasy podczas gotowania;

- odetnij folię i zawiąż jeden koniec nitką;

- teraz dobrze i mocno włóż mięso do tuby i zawiąż drugi koniec;

- przetocz kiełbasę po powierzchni, aby była jak najbardziej wyrównana.

5. Przygotowane kiełbaski włożyć do rondla i zalać wodą aż do momentu.

6. Zagotuj wodę i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

7. Następnie zdejmij z ognia, ostudź i wyjmij z folii.
smacznego!

kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.

W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonego, ale świeżego mięsa, w przeciwnym razie gotowe mięso może być suche.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy