skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić kiełbaski z fileta z kurczaka?
1. Opłucz filety pod bieżącą wodą. Przygotuj wszystkie inne produkty.
2. Posiekaj mięso w wygodny sposób w puree.
3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i bardzo dobrze wymieszaj. Aby wszystko było równomiernie rozłożone na masie mięsnej.
4. Jeśli wcześniej zakupiono specjalne osłonki do kiełbasek - bardzo dobrze. Użyj ich zgodnie z instrukcją. Jeśli z jakiegoś powodu ich nie ma, możesz wyjść z sytuacji za pomocą Zwykle folii spożywczej i nici:
- przykryj powierzchnię roboczą folią;
- na środku ułóż Pasek 2-3 łyżek mielonego kurczaka;
- owinąć mięso mielone folią w 3-4 warstwach, aby woda nie przenikała do kiełbasy podczas gotowania;
- odetnij folię i zawiąż jeden koniec nitką;
- teraz dobrze i mocno włóż mięso do tuby i zawiąż drugi koniec;
- przetocz kiełbasę po powierzchni, aby była jak najbardziej wyrównana.
5. Przygotowane kiełbaski włożyć do rondla i zalać wodą aż do momentu.
6. Zagotuj wodę i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
7. Następnie zdejmij z ognia, ostudź i wyjmij z folii.
smacznego!
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonego, ale świeżego mięsa, w przeciwnym razie gotowe mięso może być suche.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g