skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Namocz groszek.
Krok 3:
Rano spłucz groszek.
Krok 4:
Mięso przepuścić przez M / R
Krok 5:
Dodaj ryż, sól, pieprz.
Krok 6:
Namocz śliwkę wiśniową.
Krok 7:
Przygotuj solankę.
Krok 8:
Włóż śliwkę wiśniową.
Krok 9:
Uformuj klopsiki.
Krok 10:
Rosół...
Krok 11:
... przecedzić.
Krok 12:
Krok 13:
Ciecierzyca, cebula i ziemniaki.
Krok 14:
Dodaj ziemniaki,...
Krok 15:
... ciecierzyca, cebula...
Krok 16:
... i klopsiki w bulionie.
Krok 17:
Zagotuj zupę.
Krok 18:
Przyprawy...
Krok 19:
... Dodaj do zupy.
Krok 20:
Krok 21:
moczyć groszek przez noc.
rano opłucz groszek i gotuj do połowy w bulionie mięsnym.
dodaj sól, pieprz, surowy ryż do mielonej jagnięciny.
moczyć suszoną śliwkę wiśniową przez 10 minut.
zrób roztwór z wody i soli.
teraz musisz wziąć mięso mielone rękami zamoczonymi w roztworze, umieścić śliwkę wiśniową na środku, uformować Duże klopsiki.
w bulionie włóż grubo posiekane ziemniaki, całą cebulę, a także tłuszcz z ogona, pokrojony w cienkie plasterki. Dodaj sól do smaku. Połóż klopsiki.
dopraw zupę różnymi przyprawami.
podawaj bozbash kyufta z posiekanymi świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Śliwka - 27 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g