skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej zimną wodę do rondla, włóż do niego umyte kawałki mięsa na kości (grubo posiekaj mięso) i liść laurowy, gotuj przez półtorej godziny od momentu wrzenia, okresowo usuwając pianę z powierzchni bulionu.
2. Ziemniaki (lepiej wziąć małe bulwy)i marchewki, obierz, umyj. Nie będziemy ciąć ziemniaków, ale kroimy marchewki wzdłuż na 4 części. Obierz cebulę, pokrój w dużą kostkę. Obierz pieprz ze strąka nasiennego, umyj, pokrój wzdłuż na kilka części. Na pomidorach wykonujemy nacięcie krzyżowe i zalewamy wrzącą wodą, po czym usuwamy skórę (po takiej procedurze można ją łatwo usunąć) i kroimy miąższ na duże plasterki.
3. Przygotowane składniki (z wyjątkiem pomidorów) wysyłamy do bulionu i gotujemy przez 20 minut, po czym dodajemy pomidory i gotujemy przez kolejne 5 minut. Teraz solimy i pieprzymy pachnące danie według własnych upodobań, a także dodajemy mieloną paprykę.
pozwól naczyniu parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 10-15 minut, wlej do talerzy i dodaj do każdej świeżej pietruszki. Wszystko, możesz zjeść posiłek)
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g