skład / składniki
metoda gotowania
moje warzywa, czyste. Pokrój ziemniaki w paski lub kostki, jak chcesz, najważniejsze jest, aby nie były duże, zetrzyj marchewki, aby gotowały się szybciej. Drobno posiekaj cebulę. Warzywa wkładamy do rondla, solimy, zalewamy wodą i gotujemy.
klopsiki robimy z gotowego mięsa mielonego, lepiej wziąć wołowinę i wieprzowinę, wtedy zupa będzie bogatsza i bardziej pożywna. Wbij jajko kurze do mięsa mielonego, dodaj sól i czarny pieprz do smaku, wymieszaj i zanurz małe kulki w zimnej wodzie rękami.
gdy bulion się zagotuje, wrzucamy do niego klopsiki pojedynczo. Gotuj przez około 20 minut. Wlej makaron do zupy, wymieszaj i gotuj przez około 20 minut. Dodaj liść laurowy, spróbuj, jeśli chcesz dodać przyprawy, dodaj. Wyłącz ogień i pozwól zupie trochę się pocić pod zamkniętą pokrywką. Podawaj posypane świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal / 100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g